Mandulás olasz keksz alig valamiből: napokig eláll a finom süti
A ropogós olasz keksz egyszerűen készül, szuper nassolnivaló, amely légmentesen tárolva hetekig megőrzi tökéletes állagát.
Megéri otthon kekszet készíteni, hisz nem nehéz feladat, a házi finomság pedig sokkal finomabb, mint a boltban kapható társaik. A legtöbb keksz egyszerű recept szerint készül, néhány hozzávalóból, pont mint ez a zseniális olasz változat.
A ricciarelli hagyományos olasz desszert. A finomság ropogós, mandulás ízben élvezhető, remek választás reggeli kávé mellé, és vendégváróként is kínálható. Légmentesen tárolva több hétig is eláll, ezért gasztroajándéknak is tökéletes.
Ricciarelli – mandulás olasz keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojásfehérje
- 1 darab citrom reszelt héja
- 1 teáskanál mandulakivonat
- 200 g porcukor
- 260 g őrölt mandula
- 1 csipet só
- porcukor a dolgozófelületre szükség szerint
- porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a mandulakivonatot.
Egy másik tálban a porcukrot az őrölt mandulával és a sóval forgassuk egybe. Ezután a tojásfehérjével óvatosan forgassuk egybe. A tálat fedjük le, és tegyük hűtőbe 4-5 órára.
A pihentetés után a masszát borítsuk porcukorral szórt dolgozófelületre, és formázzuk hengerré. A hengerből vágjunk 2 cm széles darabokat. A levágott darabokat formázzuk ovális alakúra, a tetejüket kicsit nyomkodjuk le.
A kekszeket forgassuk meg porcukorban, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre.
-
2023-12-14 10:32:02
-
2023-10-19 06:30:01
-
2023-10-10 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!