Mandulás olasz keksz alig valamiből: napokig eláll a finom süti

Ricciarelli – mandulás olasz keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós olasz keksz egyszerűen készül, szuper nassolnivaló, amely légmentesen tárolva hetekig megőrzi tökéletes állagát.

Megéri otthon kekszet készíteni, hisz nem nehéz feladat, a házi finomság pedig sokkal finomabb, mint a boltban kapható társaik. A legtöbb keksz egyszerű recept szerint készül, néhány hozzávalóból, pont mint ez a zseniális olasz változat.

A ricciarelli hagyományos olasz desszert. A finomság ropogós, mandulás ízben élvezhető, remek választás reggeli kávé mellé, és vendégváróként is kínálható. Légmentesen tárolva több hétig is eláll, ezért gasztroajándéknak is tökéletes.

Ricciarelli – mandulás olasz keksz

Ricciarelli – mandulás olasz keksz ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojásfehérje
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 200 g porcukor
  • 260 g őrölt mandula
  • 1 csipet
  • porcukor a dolgozófelületre szükség szerint
  • porcukor a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a citromhéjat és a mandulakivonatot.

Egy másik tálban a porcukrot az őrölt mandulával és a sóval forgassuk egybe. Ezután a tojásfehérjével óvatosan forgassuk egybe. A tálat fedjük le, és tegyük hűtőbe 4-5 órára.

A pihentetés után a masszát borítsuk porcukorral szórt dolgozófelületre, és formázzuk hengerré. A hengerből vágjunk 2 cm széles darabokat. A levágott darabokat formázzuk ovális alakúra, a tetejüket kicsit nyomkodjuk le.

A kekszeket forgassuk meg porcukorban, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük