Kakaós zabgolyó dán recept szerint: sütés nélkül, pillanatok alatt kész

kakaos-zabgolyo2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kakaós, kávés ízben hódít ez a zabgolyó, gyorsan összeállítható és isteni finom, érdemes dupla adaggal kezdeni.

Ha szilveszterre valamilyen villámgyors nasival lepnéd meg a családot, készítsd el ezt a dán zabgolyót, a havregrynskuglert! Bár elsőre ijesztő lehet a neve, pár hozzávalóból, sütés nélkül készül, úgyhogy pillanatok alatt összedobhatod.

A rostban gazdag zabpehely mellett a kávé a másik főszereplő, de utóbbit kakaóra/tejre is lecserélheted, ha gyerekek is ennének a nasiból. A kész golyók légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolhatók kb. 1 hétig, úgyhogy dupla adagban is elkészítheted, lesz, aki rá fog járni. 

Kakaós zabgolyó

kakaos-zabgolyo

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 200 g zabpehely (apró szemű)
  • 120 g puha vaj
  • 120 g porcukor
  • 35 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 80 ml kávé (hideg)
  • kókuszreszelék (a hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat, a porcukrot és a zabpelyhet keverjük össze egy tálban. Szitáljuk bele a kakaót, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a hideg kávét és a vaníliakivonatot. Keverjük alaposan egybe a masszát, míg egynemű nem lesz.

Formázzunk falatnyi golyókat a masszából, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. Tálalásig tegyük őket a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük