Kakaós zabgolyó dán recept szerint: sütés nélkül, pillanatok alatt kész
Kakaós, kávés ízben hódít ez a zabgolyó, gyorsan összeállítható és isteni finom, érdemes dupla adaggal kezdeni.
Ha szilveszterre valamilyen villámgyors nasival lepnéd meg a családot, készítsd el ezt a dán zabgolyót, a havregrynskuglert! Bár elsőre ijesztő lehet a neve, pár hozzávalóból, sütés nélkül készül, úgyhogy pillanatok alatt összedobhatod.
A rostban gazdag zabpehely mellett a kávé a másik főszereplő, de utóbbit kakaóra/tejre is lecserélheted, ha gyerekek is ennének a nasiból. A kész golyók légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolhatók kb. 1 hétig, úgyhogy dupla adagban is elkészítheted, lesz, aki rá fog járni.
Kakaós zabgolyó
Hozzávalók 40 darabhoz
- 200 g zabpehely (apró szemű)
- 120 g puha vaj
- 120 g porcukor
- 35 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- 80 ml kávé (hideg)
- kókuszreszelék (a hempergetéshez)
Elkészítés:
A puha vajat, a porcukrot és a zabpelyhet keverjük össze egy tálban. Szitáljuk bele a kakaót, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a hideg kávét és a vaníliakivonatot. Keverjük alaposan egybe a masszát, míg egynemű nem lesz.
Formázzunk falatnyi golyókat a masszából, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe. Tálalásig tegyük őket a hűtőbe.
-
2024-04-18 08:32:01
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-02-22 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!