Omlós marcipános karika német recept szerint: kezdők is elkészíthetik
Érdemes nagy adagban készíteni, másnap is ugyanolyan omlós és finom ez a keksz, ráadásul gyorsan és egyszerűen készül.
Ha valami egyszerűen készülő, de mutatós és finom aprósütire vágysz, készítsd el ezt a német receptet! Az omlós marcipános karikát kezdők is bátran megsüthetik, jól néz ki, több napig eláll és isteni!
A formázásához csak egy habzsákra lesz szükséged, a lágy tésztát könnyedén beletöltheted, majd csak karikákat kell belőle nyomni a tepsire. Hogy még mutatósabb legyen, csillagcsövet tegyél a zsák végére, úgy szép hullámos lesz a süti felszíne.
Maga a marcipán a tésztába kerül, a mandula íze tökéletesen érvényesül az omlós, vajas kekszben.
Marcipános karika
Hozzávalók 50 darabhoz
- 200 g marcipánmassza (natúr)
- 100 g puha vaj
- 70 g cukor
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 70 g keményítő
- 170 g liszt
- porcukor (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Ha a marcipánmassza vagy a vaj túl kemény, melegítsük meg pár másodperc alatt mikróban, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. (De nem szabad megolvasztani!)
A puha vajat és a marcipánt robotgép segítségével dolgozzuk egybe, míg egynemű nem lesz a massza. Dolgozzuk bele a cukrot és a vaníliás cukrokat is, majd a tojásokat.
Szitáljuk bele a lisztet, majd a keményítőt is, több részletben adjuk hozzá. Dolgozzuk össze, míg egynemű nem lesz a tészta.
A masszát kanalazzuk habzsákba. Csillagcsövön keresztül nyomjunk kb. 5 centi átmérőjű karikákat belőle a sütőpapírra. (Több adagban kell majd sütni.)
Toljuk őket a sütőbe 8-10 percre. Mikor halványbarna az aljuk, készen vannak. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
-
2024-04-07 10:16:01
-
2024-03-19 09:32:01
-
2023-12-08 10:32:02
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!