Omlós marcipános karika német recept szerint: kezdők is elkészíthetik

marcipanos-karika
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Érdemes nagy adagban készíteni, másnap is ugyanolyan omlós és finom ez a keksz, ráadásul gyorsan és egyszerűen készül.

Ha valami egyszerűen készülő, de mutatós és finom aprósütire vágysz, készítsd el ezt a német receptet! Az omlós marcipános karikát kezdők is bátran megsüthetik, jól néz ki, több napig eláll és isteni! 

A formázásához csak egy habzsákra lesz szükséged, a lágy tésztát könnyedén beletöltheted, majd csak karikákat kell belőle nyomni a tepsire. Hogy még mutatósabb legyen, csillagcsövet tegyél a zsák végére, úgy szép hullámos lesz a süti felszíne.

Maga a marcipán a tésztába kerül, a mandula íze tökéletesen érvényesül az omlós, vajas kekszben

Marcipános karika

marcipanos-karika2

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 200 g marcipánmassza (natúr)
  • 100 g puha vaj
  • 70 g cukor
  • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 70 g keményítő
  • 170 g liszt
  • porcukor (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. 

Ha a marcipánmassza vagy a vaj túl kemény, melegítsük meg pár másodperc alatt mikróban, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. (De nem szabad megolvasztani!)

A puha vajat és a marcipánt robotgép segítségével dolgozzuk egybe, míg egynemű nem lesz a massza. Dolgozzuk bele a cukrot és a vaníliás cukrokat is, majd a tojásokat. 

Szitáljuk bele a lisztet, majd a keményítőt is, több részletben adjuk hozzá. Dolgozzuk össze, míg egynemű nem lesz a tészta.

A masszát kanalazzuk habzsákba. Csillagcsövön keresztül nyomjunk kb. 5 centi átmérőjű karikákat belőle a sütőpapírra. (Több adagban kell majd sütni.)

Toljuk őket a sütőbe 8-10 percre. Mikor halványbarna az aljuk, készen vannak. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük