Mennyei tejszínhabos desszert sütés nélkül: 20 perc alatt kész a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A fenséges desszert sütés nélkül készül, úgyhogy ha nem vagy rutinos desszertmester, ez a finomság a neked való!
Nem minden édesszájú szeret sütni, sokan még a piskótakészítéstől is félnek, a kudarc lehetősége távol tartja a bátortalanokat a konyhától. Érdemes legyőzni a félelmeket és egyszerű receptekkel próbálkozni, amelyekkel biztos a siker, így nő majd az önbizalmad is. Ha kezdő vagy, akkor sütés nélküli desszertekkel próbálkozz, amelyek olyan egyszerűek, hogy még a gyerekek is besegíthetnek.
Az egyszerű finomság néhány alapanyagból készül: három réteg keksz alkotja, a rétegek közt fahéjas-habos töltelék bújik meg. A kekszdesszert íze és textúrája a hűtőben áll össze. A finomság friss gyümölccsel is megbolondítható, tehetsz a rétegek közé banánkarikákat vagy reszelt almát. Kekszből sima háztartásival is dolgozhatsz, de sokkal finomabb lesz, ha vajas kekszet választasz.
Fahéjas desszert sütés nélkül
Hozzávalók 6 személyre
- 500 milliliter habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 250 milliliter tej
- 500 gramm keksz
Elkészítés:
A habtejszínt kezdjük el habbá verni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, tegyük félre.
A tejbe keverjük bele a fahéjat.
Egy közepes méretű jénaiba tegyünk egy réteg fahéjas tejbe mártott kekszet, a tetejére simítsunk krémet, majd addig ismételjük a rétegzést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A forma méretétől függ, hány réteges lesz a desszert, nekem 3 lett belőle.
A desszert tetejét lehetőleg zárjuk krémmel, de csokival vagy kekszmorzsával is le lehet fedni.
Tálalásig hűtőben tároljuk, a legjobb, ha egy teljes éjszakát pihen, úgy szépen összeáll.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors