Sütőben sült olaszos fasírt: nem lesz olajszag
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Látványos, egyszerű és finom - ez a fasírt az egyik legjobb vendégváró, elképesztően néz ki, és krumplipürével tálalva főfogásként is megállja a helyét.
A cupcake nem ismeretlen jelenség, a sós cupcake viszont annál inkább. Persze nem muszáj cifrázni ezt a fogást, díszítés nélkül is nagyon jól néz ki, bármilyen körettel kínálhatjuk, de ha vannak húsrajongó férfiak a családban, ők nassolnivalóként is szívesen fogyasztják majd.
Gyorsabb, egyszerűbb és olajtól mentes
Ezzel a módszerrel megspórolhatjuk a formázást, a golyók készítését, és bár van, akinek ez kifejezetten relax tevékenységnek számít, én sajnos nem tartozom ebbe a csoportba, nem szeretek a formázással bíbelődni. Ráadásul csak be kell őket dobni a sütőbe, nem kell olajat melegíteni és a serpenyő felett álldogálni.
Különleges ízvilág
Maga a fasírt sem mindennapi: a hús mellé kétféle sajt, friss bazsalikom, szárított paradicsom és ketchup kerül, amiből lehetőség szerint házit használjunk, de egy sűrűbb paradicsomszósz is megállja a helyét, a lényeg, hogy összetartsa a fasírtot és plusz ízt adjon neki.
Fasírt muffinformában sütve
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 darab tojás
- 0.5 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre mozzarella
- 0.5 bögre parmezán
- 1 darab hagyma
- 1 marék friss bazsalikom (vagy 1 evőkanál szárított)
- 5 darab szárított paradicsom
- 0.5 bögre házi ketchup
- 500 gramm darált marhahús
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le, a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikomot aprítsuk össze.
A hús kivételével keverjünk össze minden hozzávalót. Adjuk hozzá a darált húst is, dolgozzuk jól össze.
Osszuk szét a masszát 12 kivajazott muffinformában. Ha szeretnénk, kenjük le a tetejüket is a házi ketchuppal.
Kb. 30-35 percig süssük őket. Ha aranybarna, akkor készen van.
Hagyjuk 10 percig pihenni őket, majd ha még látványosabban szeretnénk tálalni, akkor nyomjunk a tetejükre krumplipüréhalmokat, így úgy fognak kinézni, mint a cupcakek.
Fotó: Getty Images