Mennyei, fehér csokis jegeskávé: tejszínnel készítve még krémesebb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha olyan édességet keresel, ami felpörget és még hűsít is, a csokis jegeskávé a legjobb választás.
Napindítóként, de édes desszertként is megállja a helyét a fehér csokis jegeskávé, a mennyei ital biztosan felpörget. Ha extra fáradtnak érzed magad, 1 nagy pohárban készítsd el az alábbi adagot, de 2 kisebb csészére is elegendő.
A frissen főtt, erős kávé mellé tej és fehér csoki kerül, de érdemes egy kevés habtejszínt is keverni bele, hogy extrán krémes legyen. A fehér csokoládé is édes, úgyhogy nincs szükség mellé sok cukorra, de ez ízlés kérdése, nyugodtan édesítsd, ahogy neked tetszik.
Nyáron mindenki a hideg italokat kívánja, úgyhogy bőven pakolj a pohárba jeget is, ha pedig desszertként kínálnád, tejszínhabbal és olvasztott fehér csokival, esetleg csokiszórással szervírozd.
Fehér csokis jegeskávé
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 180 milliliter tej
- 30 gramm fehér csokoládé
- 2 teáskanál cukor
- 120 milliliter kávé (főzött)
- 1 evőkanál habtejszín
- ízlés szerint jég
Elkészítés:
Főzzünk le egy erős kávét, hagyjuk kihűlni.
Egy kis lábasban melegítsünk össze 60 milliliter tejet, a fehér csokit és a cukrot, addig melegítsük, míg utóbbi kettő el nem olvad.
Adjuk hozzá a fehér csokis alaphoz a maradék tejet, a kávét és a tejszínt.
Egy 3,5-4 decis vagy 2 darab 2 decis pohár aljára pakoljunk jeget, öntsük rá a fehér csokis kávét, majd tejszínhabbal, esetleg olvasztott fehér csokival megkoronázva kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors