Isteni fehércsokoládé-puding házilag: krémes finomság adalékanyagok nélkül

33317476 2552774 c40cbf3da2dcd591746cb6bb40bbf0eb wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Belül sokkal krémesebb, a teteje remegős, az íze pedig fenomenális - érdemes házilag készíteni a pudingot.

Gyakran készítek pudingot, ha épp nincs otthon semmilyen édesség, pudingpor akkor is van mindig a spájzban, úgyhogy általában ez a desszert a B-terv. A készen vett pudingporok gyorsak és egyre többféle ízben érhetőek el, de - sajnos - tele vannak aromákkal és adalékanyagokkal.

Végülis miből áll a puding? Tejből, keményítőből plusz a választott csokoládéból vagy gyümölcsből. Ezeket kell összemelegíteni, míg a puding be nem sűrűsödik. Bonyolultabb vagy több idő, mint a készen vett? Egyáltalán nem. Mióta először készítettem házilag pudingot, csak így csinálom, végtelenül egyszerű és sokkal finomabb, mint a bolti.

Hatalmas előnye szerintem az állaga. Nem lesz annyira kemény és gumis, a teteje inkább remegős, míg a belseje elképesztően krémes lesz. Plusz cukor hozzáadása nélkül is készülhet, a csokoládé is eléggé megédesíti.

Fehércsoki-puding

33317486 dde6ddd7c6c7ced6cf004da35c059d90 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 gramm cukor
  • 30 gramm keményítő
  • 1 csipet
  • 500 milliliter tej
  • 200 milliliter habtejszín
  • 180 gramm fehér csokoládé
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • tálaláshoz tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot, a keményítőt és a sót keverjük össze egy kis lábosban. Keverjük csomómentesre a tejjel és a tejszínnel, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Mikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a lángot, folyamatosan kevergessük, szépen be fog sűrűsödni.

Amikor sűrű, kapcsoljuk le alatta a lángot, rögtön keverjük bele az összedarabolt fehér csokoládét és a vaníliakivonatot. Ha elolvadt benne a csoki, osszuk szét 4 tálkában a pudingot. Mikor kihűlt, takarjuk le fóliával, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.

Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük