
Mennyei fekete-erdő muffin: a nagy kedvenc egyszerűbb formában készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd
Muffin rengeteg izgalmas változatban készülhet, sosem lehet megunni, a tésztát is ízesítheted, de krémekkel is feldobhatod.
Nagy kedvenc a kakaós, vaníliás változat, de olyan hagyományos kedvencek is újjászülethetnek muffin formájában, mint a Sacher-torta, vagy a németek nagy kedvence, a fekete-erdő torta.
A fekete-erdő muffin látványra olyan, mint egy gusztusos mini torta, a magas tésztának, a habkoronának és a rajta elhelyezett meggynek köszönhetően. A muffin tésztájában visszaköszön a hagyományos torta zamata, ugyanolyan finom lesz. A mini tortácska büszkén viseli a koronát, amelybe, ha szeretnéd, 2-3 evőkanál cseresznyelikőrt is keverhetsz pluszban, hogy még intenzívebb ízekkel ruházd fel.
Fekete-erdő muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 150 gramm liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 90 gramm étcsokoládé
- 90 milliliter tejszín
- 200 gramm cukor
- 80 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál cseresznyelikőr
- 120 gramm cseresznye vagy meggy
Krém:
- 150 gramm mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 12 darab cseresznye vagy megy
Elkészítés:
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt, tegyük félre hűlni.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sütőport és a kakaót.
A vajat a cukorral keverjük habosra, utána egyenként kerüljenek bele a tojások.
A vajas keverékhez fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a tejszínes csokoládét, utoljára a cseresznyelikőrt és a feldarabolt cseresznyét vagy meggyet tegyük bele.
A masszát adagoljuk kapszlikba (3/4-ig töltsük meg), majd toljuk a sütőbe 15-20 percre (alkalmazzunk tűpróbát).
Krém:
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a krémet töltsük habzsákba, majd tetszőlegesen adagoljuk a kihűlt tésztára. A krém tetejére tegyünk 1 szem kimagozott gyümölcsöt.
Fotó: Getty Images