Elegáns, frissítő pezsgős koktél szilveszterre - A gintől lesz különleges
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyed, mégis nagyon izgalmas, picit fűszeres koktél, az alapja pezsgő, de a ginnek is jelentős szerepe van benne.
A French 75 egy igazán letisztult, elegáns koktél, amit Párizsban készítettek először az 1900-as évek elején. Mivel nagyon könnyen, gyorsan, pár hozzávalóból készül, ráadásul isteni finom, hamar népszerű lett.
Az alapja sokak kedvence, a gin, illetve a szilveszter kötelező eleme, a pezsgő. A kétféle alkohol mellé friss citromlé - ettől lesz kicsit könnyed, frissítő - és cukorszirup kerül, utóbbi a gin kesernyés ízét ellensúlyozza.
A cukorszirup készülhet házilag is, 1:1 arányban kell összefőzni a cukrot és a vizet, míg előbbi teljesen el nem olvad. Érdemes nagyobb adagot készíteni, legalább 1 bögre cukorból és 1 bögre vízből, ha több koktél készül, biztosan szükség lesz ennyire, ha pedig mégse fogyna el, a hűtőben egy hónapig is eláll.
French 75
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 30 milliliter gin
- 20 milliliter friss citromlé
- 20 milliliter cukorszirup
- 60 milliliter pezsgő
- tálaláshoz citrom
- jég
Elkészítés:
Töltsünk meg félig egy shakert jéggel - ha nincs, akkor akár befőttesüvegbe is tehetjük -, öntsük rá a gint, a citromlevet, a cukorszirupot, zárjuk le, majd alaposan rázzuk össze.
Szűrjük le, majd öntsük a gines alapot a pezsgőspohárba, végül öntsük a tetejére a pezsgőt.
Citromkarikával kínáljuk, vagy zöldséghámozóval is lekanyaríthatunk a citrom héjából szeleteket, hogy még látványosabb legyen a tálalás.
Fotó: Getty Images