A legfinomabb, roppanós ecetes paprika: egész télen lesz mit adni a húsok mellé
Még most tedd el a ropogós ecetes paprikát, így egész télre lesz elegendő savanyúság.
Összesen 137 étterem viseli a 3 Michelin-csillagos címet, ebből a méltán híres szakács és médiaszemélyiség, Gordon Ramsay londoni étterme is büszkélkedhet eggyel. Bár televíziós műsoraiban gyakran nyers és goromba stílusban formál véleményt, egy dolog nem vonható kétségbe vele kapcsolatban: lehengerlő gasztronómiai érzéke.
Most egy általa inspirált instant savanyúságot ismerhetsz meg, amelyet kihűlés után rögtön fogyaszthatsz is. Így kis adagokban is elkészítheted a savanyított csemegét, és akkor is kapóra jön ez a módszer, ha nincs lehetőséged nagyobb mennyiségek tárolására. A receptjében friss zellerszárat használ, de bármilyen más zöldséggel kipróbálhatod. Most egy hagymás variációt mutatok.
Daraboljuk fel a zöldséget (más-más méretűre, attól függően, hogy mit használunk), és helyezzük a tiszta befőttesüvegbe (7 dl).
Készítsük el a levet: forraljuk fel a vizet, keverjük el benne a cukrot, majd adjuk hozzá a fűszereket és az ecetet. Forraljuk őket együtt 5 percig, majd óvatosan öntsük az egészet az üvegbe úgy, hogy teljesen ellepje a zöldségeket. Zárjuk le az üveget, és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Utána azonnal fogyaszthatjuk is.
Fotó: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu