Gombával és aszalt paradicsommal töltött csirkecomb: ropogósra sül a bőre
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ízletes tölteléket érdemes dupla adagban készíteni, mivel fasírtgolyót is összedobhatsz belőle.
A töltött csirkecomb igazi nagyispecialitás, a hétvégi családi ebéd kedvence. A combokat májjal vagy gombával szokás tölteni, ha azonban kipróbálnál valami újat, hozd össze a két alapanyagot. A gomba és a máj mellé aszalt paradicsomnak és jó sok petrezselyemnek is jut hely, elképesztően finom az így készült töltött csirkecomb.
Persze a fűszerekkel is lehet játszani, friss kakukkfű vagy egy kis chilipehely még izgalmasabbá teheti. A töltelékkel ízlés szerint bánj, van, aki jól megpakolja, szinte már kidurran a csirke bőre, de szerényebben is adagolhatod, úgy, ahogy neked tetszik. Ha maradna a töltelékből, formázz belőle gusztusos labdákat, amelyeket zsemlemorzsában forgass meg, majd bő olajban süss ki. A massza összeállításánál, ha szükségét érzed, egy darab tojást is adhatsz az alapanyagokhoz.
Gombával és aszalt paradicsommal töltött csirkecomb
Hozzávalók 6 darabhoz
- 10 dkg gomba
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 20 dkg csirkemáj
- 2 darab zsemle
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 darab csirkecomb
- kevés olaj
Elkészítés:
A gombát, aszalt paradicsomot, petrezselymet vágjuk apróra.
A megtisztított májat daráljuk le.
A zsemlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki és adjuk a májhoz.
A májhoz a felaprított gombát, paradicsomot, petrezselymet adjuk hozzá, fűszerezzük sóval és borssal, a fokhagymát reszelve keverjük a masszához.
A csirkecombokat sózzuk, majd óvatosan töltsük a bőrük alá a tölteléket.
A töltött csirkecombokat helyezzük tepsire, csorgassunk rájuk kevés olajat, kevés vizet (1-2 dl) is öntsünk alá, majd fedjük le fóliával, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután fólia nélkül süssük pirosra 10-15 perc alatt.
Fotó: Getty Images