Párperces, kalóriaszegény gazpacho görögdinnyével – Turmixgépben készül a hideg leves
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pár perc munkával készül a frissítő, szomjoltó gazpacho, ami a dinnyétől még frissebb és könnyedebb, sokkal jobban esik a nyári nagy melegben.
Nyáron a hideg levesek esnek a legjobbak, főleg akkor, ha még munka sincs velük - az isteni gazpacho turmixgépben készül körülbelül 5 perc alatt. Azért, hogy igazán frissítő és szomjoltó legyen, görögdinnyével egészült ki a klasszikus recept.
A végeredmény nem lesz túl édes vagy gyümölcsös, rengeteg friss zöldség és fűszer gazdagítja, a gyömbér és a chili is kötelező eleme. Az édes zöldségek és gyümölcsök mellől nem hiányozhat a lime és az almaborecet, így lesz teljes az összhang.
Görögdinnyés gazpacho
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm görögdinnye
- 2 szál szárzeller
- 3 darab paradicsom
- 0.5 darab kígyóuborka
- 2 darab kaliforniai paprika
- 1 darab gyömbér (2,5 cm-es)
- 0.5 darab chilipaprika
- 2 darab lime
- 1 marék bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál almaborecet
Elkészítés:
A görögdinnye húsát magozzuk ki, kockázzuk össze, a megmosott paradicsomot, szárzellert, paprikát, uborkát vágjuk durvára, a gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le, a chilit karikázzuk össze. A lime-ok levét facsarjuk ki.
Tegyünk mindent egy turmixgépbe - az eceten kívül -, majd alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, ecettel ízesítsük ízlés szerint. Öntsük a levest egy tálba, fedjük le fóliával, majd 2-3 órára tegyük a hűtőbe. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images