Ropogós hagymás kenyér házilag - Nem kell keleszteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyen rá lehet szokni a saját készítésű kenyerekre, főleg, ha könnyű elkészíteni az adott receptet.
Akármilyen erős illata és íze van, a hagyma nagyon finom. Ebbe a kenyérkébe belesül a lila- és vöröshagyma, így kevésbé lesz intenzív az íze, de az aromája remekül érvényesül. A zöldség mellé még sajt is kerül, így aztán magában, szeletenként fogyasztva is nagy élmény.
A legjobb pedig az, hogy nem kell keleszteni, a sütőportól fog megemelkedni, attól lesz levegős és könnyed a kenyérke.
Vörös- és lilahagymás kenyér
Hozzávalók 6 adaghoz
- 0.5 fej vöröshagyma
- 0.5 fej lilahagyma
- 250 gramm liszt
- 150 gramm sajt (gouda vagy trappista)
- 4 darab tojás
- ízlés szerint só
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverjük össze. Reszeljük le a sajtot, vágjuk fel apróra a hagymákat. A tojásokat keverjük habosra, majd öntsük a lisztes keverékhez. Keverjük bele a hagymát és a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg homogén tésztát kapunk.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy kenyérformát kenjünk ki vajjal, öntsük bele a masszát. Süssük meg, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Fotó: Getty Images