Ropogós hasselback krumpli – Olcsó, finom és látványos köret

hasselcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karácsony tovaszállt, az ünnepekkor kiköltekeztük magunkat, úgyhogy a január mindig spórolósabban telik, megfontoltak vagyunk az étkezés terén is.

A burgonya a legsokoldalúbb zöldség, szinte mindenki szereti, tényleg nagyon jól lehet vele dolgozni, és még a legegyszerűbb módon elkészítve is izgalmas elem lehet a tányérunkon.

Hétvégente szeretek tartalmasabb menüvel készülni. A rántott szelet szinte kötelező, mellé pedig a burgonya. Ha azonban már az agyunkra megy a hagyományos krumplis köret, püré és sült hasáb, érdemes újítani. Mivel az ünnepekkor már kiköltekeztük magunkat, nem árt kicsit visszafogni magunkat és odafigyelni, hogy ésszel költsük a pénzt.

Ha finom, mutatós, de olcsó köretre vágyunk, akkor a hasselback, vagyis a bevagdosott burgonya a legjobb választás. A krumpli ízes és filléres étel, ráadásul, ha a zsebekbe finomságokat rejtünk, önálló fogásként is megállja a helyét az így készült burgonya, viszont mi most a tetejét fogjuk cicomázni.

Hasselback krumpli

hasselct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab burgonya
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dekagramm bacon
  • 1 darab zöld erős paprika
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mossuk meg, helyezzük őket tepsibe, majd mélyen vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának.

A krumplit sózzuk, borsozzuk, az olajjal meglocsoljuk, utána 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.

A bacont kockázzuk és saját zsiradékján lepirítjuk.

A zöldpaprikát apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük a tejföllel.

A kész krumplik tetejére mehet a tejföl, bacon és az erős paprika.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük