Édes, fahéjas krém keksz mellé: isteni desszert pillanatok alatt
Nem csak sós mártogatós létezik, édesen is elkészítheted, ha valami gyors desszertre vágysz, amivel nem kell bíbelődni.
Legyen szó mártogatósról vagy kencéről, mindig jól jönnek, elférnek a hűtőben. A finomság szuper választás reggelire, egyszerűen kenyérre kenve, de baráti beszélgetések mellé is kínálhatod julienne-re vágott zöldségekkel.
A feta zamata elég sós, ezért óvatosan használd az alapízesítőt. Más fűszerekkel azonban bátran kipróbálhatod: a receptben a fokhagyma adja meg a kence karakterét, de helyette lila hagymával, chilipaprikával, kápia paprikával vagy valamilyen zöldfűszerrel is izgalmasabbá teheted.
A fetát villával törjük össze, majd fűszerezzük fehér borssal, sóval (óvatosan használjuk) és zúzott fokhagymával. Ezután a joghurtot, citromlét és az olívaolajat adjuk hozzá, keverjük simára.
A fetakrémet néhány órára tegyük hűtőbe, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, csak utána tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu