
Édes, fahéjas krém keksz mellé: isteni desszert pillanatok alatt

Nem csak sós mártogatós létezik, édesen is elkészítheted, ha valami gyors desszertre vágysz, amivel nem kell bíbelődni.
Ha nincs sok időd az ünnepi rohanásban, mégis szeretnél valami finomsággal készülni a szilveszteri bulira, készítsd el ezt a fahéjas krémet. 5 perc összedobni, és kalácsra, croissant-ra kenve is isteni, de kínálhatod keksz mellé is, szuper nasi lesz.
Az édes krém alapja mascarpone (vagy natúr krémsajt), amelyet habtejszín lazít és krémesít, illetve vanília és fahéj fűszerez. Ha van otthon maradék sült tök, érdemes egy kevés sütőtökpürét is keverni bele, még izgalmasabb, különlegesebb lesz.
A kész krémet kínálhatod a már említett módon keksz mellé, de muffinra, piskótára is kenheted, mutatós cupcake-et is készíthetsz vele.
Fahéjas-mascarponés krém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 130 gramm mascarpone
- 2 ek barna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 0.5 tk fahéj
- 60 ml habtejszín
- 1 ek sütőtökpüré (opcionális)
- keksz (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Minden hozzávalót keverjünk össze egy kis tálkában robotgép segítségével. Ha szeretnénk, adjunk hozzá sütőtökpürét, de ez el is hagyható. Ha nem használunk sütőtököt, még egy kevés habtejszínnel lazítsuk a krémet. Keksz vagy kalács, péksüti mellé kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!