Házi gumicukor szörpből készítve: pillanatok alatt kész a nagy kedvenc
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha van otthon nagyiféle házi szörpöd, de akkor is, ha csak boltit találsz, ne légy rest gumicukrot készíteni.
A gumicukor iránti rajongás kinek nagyon, kinek kevésbé erős, aki szereti, biztosan tart otthon egy-két zacskóval, vagy legalábbis gyakran veszi le ezt az édességet a polcról. A gumicukor olyan nassolnivaló, amelyre sokan gyanakodva tekintenek, hiszen sok furcsa összetevője is akad.
Ha szeretnél biztosra menni, de az élvezetről sem szeretnél lemondani, akkor készíts otthon házi gumicukrot mondjuk a kedvenc szörpjeidből. Málnaszörpöd biztos akad otthon, de érdemes többféle ízt kipróbálni, biztosan neked is van kedvenced, amelyeket rendre kieszegetsz a zacskóból. Bármilyen intenzívebb ízű szörp tökéletes lesz hozzá.
Ha nem is az összeset, de sok, a boltból ismert cuki formát tudsz készíteni, csak szerezz be szilikon jégkockatartót. Ebben egyébként friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz, amellyel aztán nyáron az italaidat tudod majd feldobni.
Házi gumicukor
Hozzávalók 8 adaghoz
- 300 milliliter szörp (többféle ízben)
- 3 evőkanál agaragar vagy porzselatin
- 300 milliliter víz
Elkészítés:
100 milliliternyi szörpöket töltsünk ki tálkákba (ha különféle ízeket használunk), és keverjünk mindegyikbe egy-egy evőkanál agaragart vagy zselatint. Agaragart azok használjanak főleg, akik nem esznek állati eredetű alapanyagot.
Öntsük mindegyik fajtát egy-egy edénybe, adjunk mindegyikhez 1-1 deciliter vizet, majd közepes lángon, a forrástól számítva egy percig főzzük. Vegyük le a tűzről és adagoljuk szilikonos jégkockatartóba vagy speciális formába, majd tegyük hűvös helyre pihenni.
Fotó: Getty Images