Így lesz tökéletes a házi készítésű málnaszörp: jéghidegen a legfinomabb

mszct
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A forró napokon jöhetnek a frissítő, zamatos, hűsítő italok, az egyik nagy kedvenc a málnaszörp, amelyre nem lehet ráunni.

A nyári csemegék közül a málnát szoktam a legjobban várni, imádom magában, behűtve, de természetesen a belőle készült finomságok is bármikor jöhetnek. Gondolom, rajtam kívül is sokan vannak ezzel így. Málnával természetesen a kamra polcát is fel lehet tölteni, készülhet a gyümölcsből lekvár és szörp.

A málnaszörp gyerekkori kedvenc, nem lehet róla leszokni, de nem is kell. A házi málnaszörp sok lehetőséget rejt magában, mentával vagy citromfűvel is különlegesebbé lehet tenni, ha pedig ínyenc vagy, zöldfűszerekkel, például 1-2 szál tárkonnyal bolondíthatod meg, sőt, csipetnyi fahéj és gyömbér is ízesítheti a nyári frissítőt.

Házi málnaszörp

mszc

Hozzávalók 20 decihez:

  • 1.5 kilogramm málna
  • 1 darab citrom
  • 2 liter víz
  • 2 kilogramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vizet melegítsük össze a cukorral, amíg utóbbi elolvad, szirup lesz belőlük.

A málnát mossuk meg, facsarjuk rá a citrom levét és turmixoljuk le. Ha zavar a magja, passzírozzuk át a leturmixolt málnát.

A málnát keverjük össze a sziruppal, forraljuk egybe.

A szörpöt töltsük tiszta üvegekbe és száraz dunsztban tegyük el, vagy félliteres műanyag palackokba töltve le is fagyaszthatjuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük