Illatos, házi limoncello – Az olaszok isteni likőrjét otthon is elkészítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mi sem csodásabb annál, mint egy teraszon jéghideg citromos likőrt kortyolgatni a hőségben.
A limoncello dél-olasz eredetű citromlikőr, amelyet desszertként kínálnak. Mivel a citrom héjából készítik, így az íze kersernyés, a színe pedig élénksárga. Érdekessége, hogy a citrom levét nem teszik bele.
Az alkoholtartalma körülbelül 20 százalék, finomszeszből készül. Étkezés után isszák, mert jót tesz az emésztésnek. Mindenképpen nagyon hidegen, vagy akár lefagyasztva fogyasztják.
Házi limoncello
Hozzávalók 10 adaghoz
- 5 darab citrom (kezeletlen)
- 500 milliliter tiszta alkohol
- 500 milliliter víz
- 450 gramm cukor
Elkészítés:
A citromokat jól tisztítsuk meg. Hámozzuk meg őket, majd tegyük a héjukat alkoholba legalább 15 napra. Minél tovább hagyjuk benne, annál élénkebb lesz a likőr színe és erősebb az íze. Ha megfelelő ideig állt a citromhéj, készítsük el a cukorszirupot. Forraljuk fel a vizet a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a citromhéjas alkoholt, majd öntsük a cukorsziruphoz.
A kész limoncellót öntsük üvegekbe, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba.
Fotó: Getty Images