Juhtúrós tojáskrém pillanatok alatt – Isteni, fehérjedús reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A juhtúró teszi pikánssá ezt a tojáskrémet, amely ugyanakkora kedvenced lesz, mint a körözött.
Rajongok a kencékért, főleg mióta gyerekeim vannak, hiszen ezek segítségével nagyon izgalmassá tudom tenni a naponta csomagolt uzsonnákat. Persze az iskolásoknál vigyázni kell, hogy mit kenek a szendvicsbe, mert az ízlésük naponta változhat. A hagyományos krémekkel nem nyúlhatok mellé, az egyik ilyen a körözött, amit én azért készítek tehén- és juhtúró keverékével, hogy az ő kényes ízlésüket is kiszolgáljam. A másik nagy kedvenc a tonhalkrém, ebből is bármennyi elfogy.
A tojáskrémmel régen estem szerelembe, a zsidó tojással kezdődött a dolog, azóta számos változatban kipróbáltam: libamájjal vagy nélküle, krémesebb vagy darabosabb verzióban.
Az alábbi tojáskrémet a körözött mintájára kétféle túró, tejföl és vaj teszi krémessé, illetve egy kevés majonézt is mindenképpen keverj hozzá, de az apróra vágott lilahagyma se maradjon ki belőle.
Juhtúrós tojáskrém
Hozzávalók 8 személyre
- 5 darab tojás
- 100 gramm juhtúró (brindza)
- 200 gramm tehéntúró (zsíros)
- 2 evőkanál tejföl
- 0.5 fej lilahagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál vaj (puha)
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tojást főzzük keményre. A hagymát vágjuk egészen apróra.
A kétféle túrót törjük össze villával, majd keverjük hozzá a tejfölt, reszeljük bele a főtt tojásokat, végül forgassuk bele a hagymát. Jöhet a mustár, a majonéz, a puha vaj, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
Tegyük hűtőbe tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors