Édes koffeinbomba a karamellás latte: szinte olyan, mint egy desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A jó erős kávé és a selymes karamellszósz találkozásából születik az egyik legfinomabb latte.
Nem csak a kávérajongóknak szól ez a recept, a karamellimádók is szeretni fogják. Az alapja egy jóféle, erősre főzött kávé, illetve egy finom, selymes karamellszósz. Utóbbit többféleképpen is elkészítheted, itt írtunk róla korábban, de ha az ízeket szeretnéd még tovább fokozni, akkor készíts hozzá sóskaramell-öntetet.
Ha gazdag, krémes állagra vágysz, teljes tejet és egy kis tejszínt is használj. A karamell elég édes, maximum 1 teáskanál cukorra van szükség mellé, de ha édesebben szeretnéd, utólag is lehet ízesíteni.
Karamellás latte
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 125 milliliter tej
- 1 evőkanál karamellszósz (plusz a tetejére)
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál tejszín (opcionális)
- 125 milliliter erős kávé
- tejszínhab (tetejére)
Elkészítés:
Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet, a karamellt, a cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, mikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről. Ha szeretnénk, egészen habosra keverhetjük.
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét. Öntsük bele a frissen lefőtt kávét, majd keverjük bele a karamellás tejet. Tejszínhabbal és karamellszósszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images