Isteni kávékrém 5 hozzávalóból: pohárdesszert, de süteménytöltelék is lehet

kávékrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Úgy feldob ez a krémes desszert, mint egy frissen főzött kávé, ráadásul nagyon gyorsan elkészül.

A különféle pudingok mindig megmentik a helyzetet, mert akár magukban, akár süteménybe töltve is nagyon finomak, ráadásul egyszerűen elkészíthetők. Sokszor egyszerűbbnek tűnik a boltban megvenni a port és csak tejjel felfőzni, de hidd el, házilag sem bonyolultabb a puding elkészítése, például a legnépszerűbb vaníliásé sem. Ezeknek a krémeknek az egyik fő összetevője a keményítő, ebből érdemes tartanod otthon, már csak azért is, mert főzelékeket és leveseket is tudsz vele sűríteni.

Ha kávérajongó vagy, akkor ezt a pudingot mindenképpen érdemes elkészítened, mert azon kívül, hogy isteni desszertet kapsz, még fel is fogsz élénkülni tőle. Érdemes figyelni rá, hogy jó minőségű, őrölt kávét használj. 

Kávékrém

kávékrém recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 evőkanál kávé (darált)
  • 50 gramm keményítő (kukorica)
  • 100 gramm cukor
  • 3 darab tojásságája
  • 1 liter tej
Recept idők

Elkészítés:

A kávét és a tej felét keverjük össze, öntsük egy lábasba. Lassan forraljuk fel, vigyázva, hogy meg ne égjen. Vegyük le a gázról, hagyjuk fél órát hűlni. 

A tojássárgáját, a keményítőt és a maradék tejet keverjük simára. 

A kávét szűrjük le. A leszűrt tejet öntsük egy edénybe, keverjük hozzá a cukrot, majd alacsony lángon kezdjük melegíteni. Amikor már meleg, szép lassan öntsük hozzá a keményítős keveréket, majd addig főzzük kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.

Öntsük poharakba, várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük hűtőbe néhány órára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük