Nagyon laktató a klubszendvics: csirkemell, sonka és friss zöldség van a rétegek között
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Egy kézzel nem is lehet szépen enni ezt a 3 rétegből álló, hússal és zöldségekkel telepakolt szendvicset, amely után biztosan nem maradsz éhes.
A klubszendvics az angolszász klubélet fogása, amely a 19. század végén, Amerikából indulva lett népszerű. Legtöbbször sült csirkemell van a toast kenyerek között, de sonkával is készítheted. Hogy ne legyen száraz, a pirított bacon semmiképpen nem maradhat ki belőle. Saláta, paradicsom és karikákra vágott keménytojás is helyet kap a rétegek közt, a szaftosságról pedig a majonéz gondoskodik. Elképesztően laktató, ha még sült krumplit is kínálsz mellé, akkor ebédre is tökéletes.
Hasonlóan tartalmas a Reuben szendvics is, amelyet rengeteg sonka és savanyú káposzta gazdagít. Ha pedig a bundáskenyér a kedvenced, azt is felturbózhatod sajttal-sonkával sütve.
Klubszendvics
Hozzávalók 2 személyre
- 6 szelet toast kenyér
- 10 szelet bacon
- 2 szelet csirkemell
- 4 darab tojás
- 2 darab paradicsom
- 200 gramm sonka
- 120 gramm sajt (zsíros)
- 2 evőkanál majonéz
- 4 levél saláta (jégsaláta)
- 2 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olaj vagy vaj
Elkészítés:
A csirkemellet süsssük meg, ügyelve, hogy ne száradjon ki. Ezzel a módszerrel biztosan puha és szaftos marad. A kész csirkemellet tegyük félre.
A bacont pirítsuk meg serpenyőben, közepes lángon. A tojásokat főzzük keményre, majd karikázzuk fel. A paradicsomot is vágjuk karikákra.
A kenyereket vajazzuk meg, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat abban a serpenyőben, amelyben a bacon is készült.
Állítsuk össze a szendvicset, egyhez 3 kenyérszeletre van szükség. Kenjünk meg egy szelet kenyeret majonézzel, tegyünk rá sonka- és sajtszeleteket, majd borítsuk be az egyik oldalán majonézzel megkent kenyérszelettel. A szelet tetejére kerüljön salátalevél, paradicsomkarika, egy szelet csirkemell, bacon és tojáskarikák, majd erre is borítsunk rá egy szelet majonézzel megkent kenyeret. Készítsünk el belőle még egy szendvicset ugyanígy.
Ketté is lehet vágni a szendvicset, de érdemes megtűzni valamivel, hogy ne essen szét.
Fotó: Getty Images