Elképesztően puha sült csirkemell 3 hozzávalóból – A sok vajtól lesz omlós a hús

vajjal sült csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell, ha megfelelő mennyiségű zsiradékban sül.

Sokszor a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak, gyorsan is készíthetsz olyan fogást, amit az egész család szeretni fog. A csirkemellből készült receptekből szinte korlátlanul válogathatsz, az egyszerűtől az igazán összetettig. A csirkemellnél arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki a hús, de ezt különböző sütési praktikákkal nagyon könnyen elérheted. A húst aztán fantáziád szerint fűszerezheted, ízesítheted, például zöldfűszerekkel, paradicsommal

Mindössze egyetlen hozzávaló, a vaj elképesztően puhává teszi a húst, ne spórolj vele a sütésnél. Sokkal selymesebb állagot biztosít, mint bármilyen olaj, érdemes gyakran használni. 

Vajjal sült csirkemell

vajjal sült csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 gramm vaj
  • 4 darab csirkemell (egész)
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy jénait vékonyan vajazzunk ki. 

A vajat olvasszuk meg, majd sózzuk. 

A csirkemelleket fektessük a jénaiba, majd öntsük rájuk a megolvasztott vajat. (Mehet még rá bármilyen tetszőleges fűszerkeverék.)

Süssük a csirkemelleket 40-45 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük