![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas szendvics rengeteg sonkával és sajttal: savanyú káposzta is gazdagítja
![reuben szendvics cover](https://kep.index.hu/1/0/3714/37149/371497/37149741_2836291_e95779ff437b480d30e6e38461a55109_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pillanatok alatt elképesztően laktató szendvicset készíthetsz, csak ne spórolj a hozzávalókkal.
Reuben szendvicsnek hívják ezt a tartalmas, rengeteg hússal és sajttal töltött melegszendvicset, amit Ezersziget öntet és savanyú káposzta is gazdagít. Ezt az ételt először az 1930-as években New York-i zsidók készítették.
Hasonlóan tartalmas és elegáns elnevezésű szendvics a francia Croque Monsieur, amelybe az Ezersziget öntet helyett mustár kerül, vagy a Croque Madame, amelyet még tükörtojás is gazdagít. Kicsit egyszerűbb változat, ha a bundás kenyeret töltöd meg sajttal és sonkával, de a jóllakottság ilyenkor is garantált.
Reuben szendvics
![reuben szendvics recept](https://kep.index.hu/1/0/3714/37149/371497/37149755_0375de79e0cbeb9d9f293de971f8c284_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 szelet toast kenyér
- 150 milliliter ezersziget öntet
- 300 gramm savanyú káposzta
- 8 szelet félkemény sajt (gouda vagy trappista)
- 8 szelet pastrami (esetleg sonka)
- 50 gramm vaj
Elkészítés:
Mindegyik szelet kenyeret kenjük meg Ezersziget öntettel. Az Ezersziget öntetet házilag is elkészíthetjük.
A kenyérszeletekre pakoljunk savanyú káposztát, pastrami- és sajtszeleteket, majd borítsuk össze őket, hogy 4 szendvicsünk legyen. A tetejüket kenjük meg vékonyan vajjal.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, pirítsuk addig a szendvicseket, amíg a sajt el nem elolvad.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!