Tartalmas szendvics rengeteg sonkával és sajttal: savanyú káposzta is gazdagítja

reuben szendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elképesztően laktató szendvicset készíthetsz, csak ne spórolj a hozzávalókkal.

Reuben szendvicsnek hívják ezt a tartalmas, rengeteg hússal és sajttal töltött melegszendvicset, amit Ezersziget öntet és savanyú káposzta is gazdagít. Ezt az ételt először az 1930-as években New York-i zsidók készítették.

Hasonlóan tartalmas és elegáns elnevezésű szendvics a francia Croque Monsieur, amelybe az Ezersziget öntet helyett mustár kerül, vagy a Croque Madame, amelyet még tükörtojás is gazdagít. Kicsit egyszerűbb változat, ha a bundás kenyeret töltöd meg sajttal és sonkával, de a jóllakottság ilyenkor is garantált. 

Reuben szendvics

reuben szendvics recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 szelet toast kenyér
  • 150 milliliter ezersziget öntet
  • 300 gramm savanyú káposzta
  • 8 szelet félkemény sajt (gouda vagy trappista)
  • 8 szelet pastrami (esetleg sonka)
  • 50 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

Mindegyik szelet kenyeret kenjük meg Ezersziget öntettel. Az Ezersziget öntetet házilag is elkészíthetjük.

A kenyérszeletekre pakoljunk savanyú káposztát, pastrami- és sajtszeleteket, majd borítsuk össze őket, hogy 4 szendvicsünk legyen. A tetejüket kenjük meg vékonyan vajjal. 

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, pirítsuk addig a szendvicseket, amíg a sajt el nem elolvad. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük