Az egyik legfinomabb hűsítő desszert nyáron: rétegezett málnás, mascarponés pohárkrém
A krémes, málnás poharas desszert már ránézésre csábító. Ha megkóstolod, akkor még jobban odaleszel érte.
Sütni nem mindenki szeret, pedig ha az ember édesszájú, nehéz kikerülni. Szerencsére rengeteg egyszerű, sütés nélkül készülő édességet lehet otthon készíteni, így máris könnyebb, ha az ember a házi finomságok rabja.
Az egyik legjobb sütés nélküli opció a poharas desszert. A mutatós, krémes finomságok általában néhány hozzávalóból készülnek játszi könnyedséggel. Ez a banános poharas is ilyen, igazi kényeztető desszert, amelyet bármikor elkészíthetsz, legyen szó vendégvárásról, vagy arról, hogy rád tör az édesség utáni vágy.
A megpucolt banánt vágjuk karikákra, majd a citrom facsart levével forgassuk egybe.
A habtejszínt öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a görög joghurtot és a vaníliás krémport, az egészet alaposan keverjük egybe.
Vegyünk elő egy poharat, az aljára tetszés szerint szórjunk a darált kekszből, a tetejére tegyünk banánkarikát, utána a krémből tegyünk, majd megint jöhet a kekszmorzsa, banán és krém.
A poharas desszertet hidegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu