Krémes garnélasaláta sok majonézzel és lila hagymával dúsítva – Szendvicsbe pakolva is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Minden alkalomra, ebédre, vacsorára, de akár az uzsonnásdobozba is teheted ezt a szuper gyors garnélasalátát.
Amellett, hogy nagyon egyszerű az összeállítása, mégis különleges ez a saláta a kis rákocskák miatt. Mindenképpen tisztított garnélát vegyél, hogy ne legyen vele munka. Gyorsfagyasztottat bármelyik szupermarketben találsz már.
Hogy mi olyan finom ebben a salátában? Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem diétás a majonéz miatt, de most ne spórolj vele, mert a mustárral ez adja meg a krémességét. Ha kicsit laktatóbban szeretnéd elkészíteni, akkor dobj össze hozzá tejszínes szószt, és add kifőtt tésztához. Fokozhatod az élvezeteket, ha tenger gyümölcseivel kevered össze a spagettit.
Ez a majonézes saláta friss bagettel a legfinomabb, de beleteheted szendvicsbe, vagy akár grillhúsok mellé is eheted.
Majonézes garnélasaláta
Hozzávalók 12 adaghoz
- 800 gramm garnélarák (tisztított)
- 1 darab citrom
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál szárzeller
- 5 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- ízlés szerint kapor
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Forraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe.
A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen apróra. A zellert is vágjuk össze.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, az ecetet, az apróra vágott kaprot, majd sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a megfőtt rákokat. Ezután keverjük hozzá a hagymát és a zellert. Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images