Puha garnélarákok krémes szószban, spagettivel tálalva – Villámgyors, mennyei vacsora

garnélás spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű, könnyed, mégis laktató ez a tésztaétel, amit a tenger gyümölcsei kedvelői imádni fognak.

Egy jó kis tésztaételt összeütni a világ legegyszerűbb dolga, de arra is figyelni kell, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ebből a fogásból. A tésztafőzés alapvetően egyszerű művelet, de érdemes pár apróságra odafigyelni, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A következő lépés a szósz elkészítése, minél krémesebb, annál jobb. Készíthetsz paradicsomos és tejszínes alapú szószt is, a paradicsomosból a legnépszerűbb a bolognai mártás, amelyhez szintén érdemes egy bevált receptet választani, amit aztán persze formálhatsz, tökéletesíthesz.  A tejszínalapú szószok töményebbek, a csirkehús nagyon illik hozzájuk, amelyet egy kis zöldséggel is feldobhatsz.

A tenger gyümölcsei közül a legnépszerűbb a garnéla, ebbe még tejszín sem kell, egy kis fehérbor és kétféle hagyma fogja krémessé tenni a szószt. A garnélát nyugodtan megveheted fagyasztva, és amíg a tészta fő, gyorsan összeállíthatod a szószt.

Garnélarákos spagetti

garnélás spagetti recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 gramm spagetti
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet paprikapehely
  • 450 gramm garnélarák (tisztított)
  • 120 milliliter fehérbor (száraz)
  • 1 darab citrom leve
  • 50 gramm petrezselyem (apróra vágva)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban a csomagon írtaknak megfelelően főzzük a tésztát al dente-re, majd szűrjük le. A salotta- és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. 

Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat, majd tegyünk hozzá 2 evőkanálnyi vajat is, várjuk meg, amíg felolvad. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, morzsoljuk bele a paprikapelyhet, majd pároljuk üvegesre a hagymát nagyjából 3-4 perc alatt. Tegyük bele a garnélát, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk 2-3 percig. Vegyük ki a rákokat a serpenyőből, tegyük félre. 

Öntsük a citromlevet és a bort a serpenyőbe, várjuk meg, amíg felforr és a hagymák kicsit lepirulnak. Olvasszuk fel a maradék két evőkanál vajat és olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük bele a tésztát, a rákokat és a petrezselymet, forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük