![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha garnélarákok krémes szószban, spagettivel tálalva – Villámgyors, mennyei vacsora
![garnélás spagetti cover](https://kep.index.hu/1/0/3680/36802/368029/36802901_2810789_5a710e48791df4e12791adff242c269b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egyszerű, könnyed, mégis laktató ez a tésztaétel, amit a tenger gyümölcsei kedvelői imádni fognak.
Egy jó kis tésztaételt összeütni a világ legegyszerűbb dolga, de arra is figyelni kell, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ebből a fogásból. A tésztafőzés alapvetően egyszerű művelet, de érdemes pár apróságra odafigyelni, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
A következő lépés a szósz elkészítése, minél krémesebb, annál jobb. Készíthetsz paradicsomos és tejszínes alapú szószt is, a paradicsomosból a legnépszerűbb a bolognai mártás, amelyhez szintén érdemes egy bevált receptet választani, amit aztán persze formálhatsz, tökéletesíthesz. A tejszínalapú szószok töményebbek, a csirkehús nagyon illik hozzájuk, amelyet egy kis zöldséggel is feldobhatsz.
A tenger gyümölcsei közül a legnépszerűbb a garnéla, ebbe még tejszín sem kell, egy kis fehérbor és kétféle hagyma fogja krémessé tenni a szószt. A garnélát nyugodtan megveheted fagyasztva, és amíg a tészta fő, gyorsan összeállíthatod a szószt.
Garnélarákos spagetti
![garnélás spagetti recept](https://kep.index.hu/1/0/3680/36803/368032/36803227_8d506c32df6908c558c52abaeced1fed_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm spagetti
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet paprikapehely
- 450 gramm garnélarák (tisztított)
- 120 milliliter fehérbor (száraz)
- 1 darab citrom leve
- 50 gramm petrezselyem (apróra vágva)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban a csomagon írtaknak megfelelően főzzük a tésztát al dente-re, majd szűrjük le. A salotta- és a fokhagymát vágjuk apró darabokra.
Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat, majd tegyünk hozzá 2 evőkanálnyi vajat is, várjuk meg, amíg felolvad. Tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, morzsoljuk bele a paprikapelyhet, majd pároljuk üvegesre a hagymát nagyjából 3-4 perc alatt. Tegyük bele a garnélát, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk 2-3 percig. Vegyük ki a rákokat a serpenyőből, tegyük félre.
Öntsük a citromlevet és a bort a serpenyőbe, várjuk meg, amíg felforr és a hagymák kicsit lepirulnak. Olvasszuk fel a maradék két evőkanál vajat és olívaolajat a serpenyőben, majd tegyük bele a tésztát, a rákokat és a petrezselymet, forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!