Krémes, majonézes kukoricasaláta lilahagymával: karácsonyi sültek mellé tökéletes választás

126855301 1791647421000877 137455137767204322 n
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A majonéztől krémes kukoricasaláta hidegen tálalva a legfinomabb, sültek mellé tökéletes kísérő.

A majonézzel dúsított hideg saláták nagy népszerűségnek örvendenek, lehet az krumplisaláta, franciasaláta vagy kukoricasaláta. Bármelyikről is legyen szó, mindegyiket gyakran kínálják különböző sült vagy frissensült húsok mellé, olykor pedig még szendvicshez is passzolnak. 

A kukoricasaláta 10-15 perc alatt összedobható, gyerekjáték az elkészítése. Hogy ne legyen olyan unalmas, mindenképp kockázz bele lilahagymát, de ha nyitott vagy a különlegesebb ízekre, akkor még zellerszárat és metélőhagymát is a salátába forgathatsz.

Mivel dobozos kukoricából készül a saláta, fontos, hogy jó minőségű konzervet vásárolj! A majonézt akár házilag is előállíthatod. Ha a savasságot szeretnéd kiemelni a salátában, 1 teáskanál citrom levét is belekeverheted. A majonéz és a tejföl mennyisége csak irányadó a receptben, érdemes saját szájízre igazítani. A saláta akkor lesz igazán finom, ha tálalásig pár órát a hűtőben hagyod pihenni, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Majonézes, lilahagymás kukoricasaláta

ksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 900 gramm kukorica (konzerv)
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott lilahagymát forgassuk egybe a leszűrt, lecsöpögtetett kukoricával.

A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel keverjük egybe, majd öntsük rá a kukoricára és az egészet forgassuk egybe. A kukoricasalátát fedjük le, tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük