
Villámgyors majonézes sonkasaláta – Maradékmentőnek is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér
Bármilyen sonkából tökéletes lesz ez az egyszerűen elkészíthető, tartalmas, krémes saláta.
Akár előételnek kínálhatod, akár szendvicsbe is teheted ezt a majonézes sonkasalátát, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz. Ha túl sokat vettél, és nem használtad fel, tökéletes maradékmentő ez a fogás.
A megmaradt felvágottból készíthetsz sütőben sült sonkás-sajtos rakott tésztát is, ez nagyon nagy kedvenc. Ha nem szeretnél ennyit pepecselni, akkor csak vágd apróra, öntsd nyakon majonézzel, keverj hozzá valamilyen roppanós zöldséget, ebben az esetben szárzellert, ízesítsd ízlesed szerint, és kész is a salátád.
Ha szereted a majonézes és húsos alapú ételeket, akkor ez az orosz hússaláta is biztosan elnyeri a tetszésed. Ha nem szereted a boltit, akkor készíts házi majonézt, úgy még finomabb lesz.
Majonézes sonkasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm sonka
- 4 evőkanál majonéz
- 1 darab szárzeller
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sonkát csíkozzuk fel vékonyan, és tegyük egy tálba. A szárzellert is vágjuk apróra.
A majonézt keverjük össze a sóval és a borssal, majd forgassuk hozzá a sonkát és a szárzellert. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images