Omlós csirkecombok alufóliában sütve: ezzel a módszerrel igazán szaftos lesz
Ha a csirkecombot alufóliában sütöd ki, az összes szaftját megőrzi. Készítheted magában, vagy baconnel, gombával, krumplival együtt is.
Nagyon szeretem a csirkét, hetente egyszer biztosan készítek valamilyen formában. De azt is elhiszem, hogy sokaknak egyízű, egysíkú ez a hús. Erre találták ki a pácot, amit nemcsak grillezésnél tudsz bevetni, hanem sütőben sütésnél is.
Ha neked a csirkemell túl száraz, akkor vegyél combot, amely eleve zsírosabb húsrész. Kombinálj izgalmas ízeket, a méz és a fokhagyma párosa mindig bejön, és süsd így a combot. Egyébként a melle is lehet jó szaftos, csak ott extrán figyelj a pácra, hogy átjárja a húst. Ebben a mézes-szójás változatban biztosan nem fogsz csalódni. Az alábbi pác pedig egyszerre pikánssá, szaftossá és édeskéssé teszi a húst, imádni fogod.
A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban. Tegyük bele a csirkecombokat, majd letakarva tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Fektessük egy tepsibe a combokat, majd takarjuk le alufóliával. Süssük 1 órát, közben egyszer kenjük le a tálban maradt páccal, majd vegyük fel a hőmérsékletet 220 fokra, és süssük további 10 percet, hogy a bőre megpiruljon.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu