Szaftos, mézeskalácsos muffin – Maradék kaláccsal is díszítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A karácsony ízét és illatát az egyik legegyszerűbb süteményben, a muffinban is érezheted.
A muffin már többször bebizonyította, hogy jó szolgálatot tud tenni, ha gyorsan kell valami finom és egyszerű édesség az asztalra. A karácsonyi süteménydömpingben is van helye, csak kicsit ünnepibbé kell tenni, már ami az ízét illeti.
Az egyik legfinomabbb téli süteménnyel, mézeskaláccsal ízesítheted, mehet bele a fűszerkeverékből is, de az a legjobb, ha néhány már kész süteményt megdarálsz, majd a tésztájába kevered. Mindenképpen tegyél bele mézet is, hogy megmaradjon a szaftossága. Tetszés szerint díszítheted is az alaptésztát.
Mézeskalácsos muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 150 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 130 gramm porcukor
- 150 gramm liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- összetört mézeskalács
- 2 evőkanál méz
- 150 milliliter tej
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg. A mézeskalácsokat (ha van maradék) daráljuk meg. A tojásokat keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a vajat, a mézet, a vaníliakivonatot és a tejet. A lisztet, a sütőport, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a sót is keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez, keverjük csomómentesre, forgassuk bele az összetört kalácsot is.
A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
A tésztát töltsük muffinformába, süssük 20-25 percig.
Fotó: Getty Images