
Laktató zabkása mogyoróvajjal és banánnal – Feltölt energiával a nap további részére

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Ha egész nap energiával tele szeretnél pörögni, akkor készíts reggelire egy nagy adag zabkását ütős hozzávalókkal.
Zabpelyhet biztosan te is tartasz otthon, hiszen kevés változatosabban felhasználható alapanyag létezik, ami ráadásul olcsó és egészséges is. Süteményekbe is érdemes belesütnöd liszttel kiegészítve, úgy rostdúsabb lesz a végeredmény.
A legnépszerűbb felhasználási módja a zabkása, amelyet a sportolók rendszeresen fogyasztanak. Ezt is sokféleképpen készítheted, például az alább olvasható recept isteni, de egyéjszakás változatban is próbáld ki, amikor a zabpehely egy estét áll a hűtőben, pudingos állagot kap. Ha laktató reggelire vágysz, akkor pedig készíts belőle zabpalacsintát.
Mogyoróvajas-banános zabkása

Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 gramm zabpehely
- 1 darab banán
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 csipet só
- 600 milliliter tej vagy víz
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A banánt karikázzuk fel, egy keveset tegyünk belőle félre. A zabpelyhet, a banánkarikák nagyobb részét, a chiamagot, a fahéjat, a mogyoróvajat és a sót tegyük egy edénybe. Öntsük hozzá a vizet vagy a tejet, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük 8-10 percig, amíg a zabpehely magába nem szívja a nedvességet. Tegyük ki tálakba, majd ízlés szerint szórjunk rá mandulát és tegyünk rá banánkarikákat.
Fotó: Getty Images