
Isteni sütés nélküli sütemény: diós kekszalap, vaníliás krém és roppanós csokoládé alkotja

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Annyira egyszerű, mégis annyira látványos és finom a nanaimo szelet, hogy mindenképpen érdemes felvenni a repertoárba.
Az egyik legeslegfinomabb süteményt, a nanaimo szeletet kevesen ismerik, pedig nagyon egyszerűen, sütés nélkül készül, ráadásul tényleg nagyon-nagyon finom. Az alapja diós, kakaós, kókuszos keksz, erre kerül egy édes, vaníliás vajkrém, amit roppanós csokiréteg koronáz meg.
Egyedül a sütemény alapjának elkészítése időigényesebb egy fokkal, ugyanis azt főzni is kell: egy egész tojás is kerül bele, amit hőkezelni kell, míg be nem sűrűsödik, ettől lesz krémes, de szilárd a talapzat.
Tippek a krémhez
A vaníliás krémnél két dologra kell figyelni: egyrészt a porcukrot kisebb adagokban érdemes a krémhez adni, ugyanis már kevesebb is elég lehet, ez ízlés kérdése. Másrészt a krémhez szükség van valamilyen kötőanyagra, ehhez nem jó a vaníliás pudingpor, olyan krémporra van szükség, ami főzés nélküli, ilyenek például a hideg krémekhez kapható alapok.
Nanaimo szelet

Hozzávalók 16 szelethez
Tészta:
- 0.5 bögre enyhén sózott vaj (112 gramm)
- 0.25 bögre cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 1 darab tojás
- 1 és háromnegyed bögre darált keksz
- 0.5 bögre dió
- 1 bögre kókuszreszelék
Krém:
- 0.75 bögre enyhén sózott vaj (170 gramm)
- 0.25 bögre tejszín
- 3 evőkanál vaníliás krémpor (főzés nélküli)
- 2.5 bögre porcukor
Csokis bevonat:
- 120 gramm étcsokoládé
- 2 evőkanál enyhén sózott vaj
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük majd az alapanyagokat.
Tészta:
Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 cm-es tálat vagy jénait úgy, hogy a papír széle túllógjon a formán, hogy könnyű legyen majd kiemelni a sütit.
A vajat, a cukrot és a kakaót melegítsük össze vízgőz felett, mikor a vaj megolvadt, óvatosan adjuk hozzá a felvert tojást. Folyamatosan kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, keverjük bele a darált kekszet, az apróra darabolt diót és a kókuszt. Nyomkodjuk a tésztát az előkészített formába, majd tegyük a hűtőbe.
Krém:
Keverjük össze a puha vajat, a tejszínt, a krémport és a porcukrot robotgép segítségével, míg krémes, habos nem lesz. Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tésztán, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Csokis bevonat:
A csokoládét és a vajat olvasszuk meg vízgőz felett. Mikor már picit hűlt, de még folyékony, borítsuk a krémre, egyenletesen oszlassuk el rajta. Tegyük a kész sütit a hűtőbe legalább 3 órára.
Fotó: Getty Images