Fűszeres, narancsos répakrémleves: átmelegíti a testet, lelket
A narancs és a fűszerek ünnepivé varázsolják, új karaktert adnak a szuper finom, alakbarát répakrémlevesnek.
Az ünnepi időszakhoz hozzátartozik a kényeztetés, amit akár egy tál gőzölgő, ízletes levessel is kifejezhetsz. A fűszeres, narancsos répakrémleves tökéletes választás a karácsonyi asztalra is.
A sárgarépa kellemesen édeskés, télen különösen népszerű zöldség, a téli fűszerek és aromák közül pedig kifejezetten illik hozzá a gyömbér, a fahéj és a narancs. A tejszínnek köszönhetően pedig még selymesebb lesz a végeredmény.
A tetejére tehetsz krutont, zöldfűszereket, pirított tökmagot is.
Narancsos répakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db vöröshagyma
- 4 db sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
- 1 l zöldségalaplé
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- só
- bors
- 1 db narancs leve és reszelt héja
- 1.5 dl tejszín vagy kókusztej
- petrezselyem vagy zöldfűszer a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát pucoljuk meg és karikázzuk fel.
Egy lábasban melegítsünk olívaolajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a répát és a gyömbért, és pirítsuk együtt néhány percig.
Öntsük fel a zöldségalaplével, fűszerezzük fahéjjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd főzzük puhára a répát.
Turmixoljuk simára a levest, adjuk hozzá a narancs levét és reszelt héját. Öntsük hozzá a tejszínt vagy kókusztejet, majd forraljuk fel a levest.
Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel.
-
2024-04-26 08:32:02
-
2024-04-17 08:32:02
-
2024-04-14 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!