Mennyei mogyorótorta pillanatok alatt - Liszt nélkül készül az olasz édesség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Rengeteg apróra darált mogyoróval, mindössze három alapanyagból összeállíthatod ezt a sütit, amely a kávézások tökéletes kísérője is lehet.
A különböző olajos magvak nemcsak egészséges nassolnivalók, hanem liszthelyettesítőként is szolgálnak. Gluténmentes diétába is beilleszthetők, de izgalmasabb ízt és rusztikusabb állagot adnak a belőle készült piskótának is.
A legfinomabb sütik mandulából, mogyoróból és dióból készülnek. Ez a diós süti biztosan a kedvenced lesz, hiszen sok csoki van benne, amely tökéletesen illik ehhez az olajos maghoz. Mandulalisztből legegyszerűbben muffint készíthetsz, ez a változat ráadásul még az alakodra is vigyáz.
Az olasz mogyorótorta receptje Piemont tartományból származik. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak apróra tört mogyoróra van hozzá szükség, a tojással habosra keverve szuper piskótát kapsz belőle. Önmagában, kávé mellé is tökéletes, de egy kis tejszínhabbal még feldobhatod.
Olasz mogyorótorta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 4 darab tojás
- 200 gramm mogyoró (egész)
- 150 gramm kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- díszítéshez porcukor
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat. Egy tálba tegyük bele a sárgáját, a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. A mogyorót aprítógépben törjük össze, majd forgassuk bele a tojásos keverékbe. A sütőport is szórjuk bele. Amennyiben gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a süteményt, használjunk gluténmentes sütőport.
A fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a cukros keverékbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 18 centiméter átmérőjű, csatos tortaformát vajazzunk ki. Öntsük bele a masszát, süssük 20 percig. Vegyük ki a sütit a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a csatos tortaformából. Szórjuk meg porcukorral tálalás előtt.
Fotó: Getty Images