Édesen vigyáz az alakodra ez a gabonamentes mandulás-fahéjas muffin

mandula muffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesség iránti vágy a legváratlanabb pillanatokban törhet ránk, ezekre az alkalmakra tartogatom a diétásabb, de mégis élvezhető recepteket.

Ha sütök és valami egészségeset készítek, nagyrészt teljes kiőrlésű lisztet használok. Nem olyan régen fedeztem fel a mandulalisztet, amely isteni ízt ad a süteményeknek és még gluténmentes is. Nem olcsó, de érdemes belőle sütni, mert az olyan pofonegyszerű édességek is, mint a muffin, kicsit különlegesebb ízt kapnak tőle. Ha még egy kis fahéj is kerül bele, akkor számomra maga a csoda.

Az eredeti receptben mézzel édesítik a tésztát, de ezt egy kicsit diétásabbra készítettem és eritritet adtam hozzá. Aki nem bírja az édesítőszereket, tegyen bele mézet, de akkor kevésbé lesz alakbarát a muffin. 

Mandulás-fahéjas muffin

mandula muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 gramm mandulaliszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál mandulaaroma
  • 1 kávéskanál
  • 100 gramm vaj
  • 5 darab tojás
  • 150 gramm eritrit
  • díszítéshez mandula
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. A vajat olvasszuk fel, és keverjük hozzá a vanília- és a mandulaaromát, valamint a felvert tojásokat. Vegyítsük a száraz hozzávalókkal, majd töltsük bele a muffinformákba. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük bele a muffinokat és tűpróbáig süssük, illetve addig, amíg a tetejük szép világosbarna színt kap. A tetejét díszíthetjük manduladarabokkal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük