Paprikás tejfölben sült, omlós csirkecomb: laktató ebéd kevés munkával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Magyaros ízek köszönnek vissza az egytepsis fogásból, kömény, paprika és majoranna ízesíti a szószt.
Egyszerű, laktató, nincs vele sok munka, ráadásul mennyei ez a szaftos, tepsis csirkecomb, érdemes elkészíteni. Ha még nem próbáltad, a mustáros-tejfölös változatot is süsd meg, de ha azon már túl vagy, az alábbi receptet ajánljuk.
A tejfölt fűszerpaprikával, köménnyel és majorannával kell kikeverni, de ha szereted a picit csípősebb ízeket, chilipor is mehet bele. A csirkecombokat alaposan meg kell sózni, borsozni, a vastag részén bevagdosni, fokhagymát dugdosni bele, összekeverni a szósszal és kész is, mehet a sütőbe.
Paprikás tejfölben sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkecomb (egész)
- 500 gramm tejföl
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál kömény
- 1 teáskanál majoranna
- ízlés szerint só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gramm sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
A csirkecombokat tisztítsuk meg, aki szeretné, a bőrét is eltávolíthatja. A csont mentén alakítsunk ki zsebet a hús vastagabb részén a felső- és az alsócombon egyaránt, sózzuk meg belülről, ahol bevágtuk, illetve dugjunk bele 1-2 szelet fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a fűszerpaprikát, a köményt, a majorannát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt.
A combokat forgassuk meg ebben a tejfölös masszában, majd tegyük őket egy mélyebb tepsibe. Öntsük rájuk a maradék tejfölös masszát, egyengessük el, hogy mindenhova jusson.
A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk a sütőbe 50 percre, akkor jó, amikor a villa könnyedén belemegy a húsba.
Közben reszeljük le a sajtot. Vegyük le a fóliát a húsról, szórjuk meg reszelt sajttal a combokat, majd tegyük őket vissza a sütőbe 20 percre.
Rögtön, melegen, rizzsel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors