Tejfölös-mustáros csirkecomb sütőben sütve - Rengeteg pirult sajt borítja

csirkecombmustáros
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hétköznap este is összedobhatod ezt az egytepsis fogást, alig lesz vele dolgod, a munka nagy részét a sütő végzi majd helyetted.

Rengeteg isteni egytepsis recept létezik, de a sajtos csirkénél nincs finomabb. Akkor az igazi, ha még tejfölös-mustáros szósz is kerül alá, a picit pikáns, krémes mártás kívül-belül átjárja a combokat, az olvadt, pirult sajt pedig megkoronázza az egész fogást.

Hogy lehet-e még fokozni az egytepsis fogást? Bizony, lehet! Ha a combokat olvasztott vajjal, pontosabban barna vajjal kened le, nem csak szaftosabb lesz a hús, de enyhén diós aromát is kap. Ha a vajat picit tovább hagyod a tűzhelyen, elkezd megbarnulni, a színével együtt az íze is megváltozik, sokkal összetettebb, mélyebb lesz.

Természetesen a fokhagyma sem maradhat ki a receptből, vágd szeletekre, majd tedd a comb bevagdosott részeibe, így adja át legjobban az ízét a húsnak.

Tejfölös-mustáros csirkecomb

csirkecombmustáros2

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 30 gramm vaj
  • 330 gramm tejföl
  • 1.5 evőkanál mustár
  • 15 dekagramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsuk meg, majd vagdossuk be a hús vastagabb részét. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd dugdossuk a csirkecomb bevagdosott részeibe. A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy jénaiba vagy más sütőtálba.

A vajat olvasszuk meg, addig hagyjuk a tűzhelyen, míg aranybarna színe nem lesz. Kenjük át a combokat a barna vajjal, ha marad, öntsük alá. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tejfölt keverjük ki a mustárral, ízlés szerint picit meg is lehet sózni. Öntsük rá a combokra szószt, keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle. 

Fedjük le a tálat alufóliával, majd toljuk a sütőbe 40 percre. 

Amíg sül a hús, reszeljük le a sajtot. Ha letelt a 40 perc, szedjük le a fóliát, szórjuk a sajtot a combokra, majd tegyük vissza 20 percre, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Frissen, melegen, rizzsel kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük