10 perces paradicsomos-fokhagymás spagetti – Ennél nincs gyorsabb vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Villámgyors fogás, még a szósz is gyorsabban készül el, mint amennyi idő alatt kifő a tészta.
A spagetti egyáltalán nem unalmas étel, csak a megfelelő szószt kell ráönteni. Ha szeretnél, akár naponta főzhetsz tésztát, amit különböző, húsos, húsmentes, paradicsomos vagy tejszínes alapú öntetekkel ízesíthetsz.
A paradicsomos öntetek mellé jól illik valamilyen húsféle, akár kolbász is, ez a kolbászos-paradicsomos tészta ízletes és laktató is egyben. Ha pedig még szaftosabbra vágysz, akkor az olaszok kedvelt spagettijét, a Spaghetti Amatricianát főzd meg, amelynek a titka a sok szalonnában rejlik.
Ha időhiányban szenvedsz és húst sem szeretnél enni, akkor készíts egy egyszerű paradicsomos-fokhagymás spagettit, hidd el, friss zöldfűszerekkel kiegészítve tökéletes lesz a végeredmény, és nem mellesleg pillanatok alatt készen van.
Paradicsomos-fokhagymás spagetti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm spagetti
- 6 gerezd fokhagyma
- 400 gramm passzírozott paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó (friss vagy szárított)
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg sós, lobogó vízben a csomagoláson található útmutató szerint. A főzővizéből tegyünk félre egy-két evőkanállal.
A fokhagymát vágjuk egészen apróra, majd dinszteljük meg az olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomot, pár percig rotyogtassuk, sózzuk, borsozzuk. Morzsoljuk rá az oregánót. Öntsünk hozzá a tészta főzővizéből, majd az egészet forgassuk össze a megfőtt és leszűrt spagettivel. Tegyük rá a bazsalikomot, szórjuk meg parmezánnal. Azonnal, frissen tálaljuk.
Fotó: Getty Images