Krémes pumpkin spice latte házilag: ebben nem csak aroma a sütőtök
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Édes, mézes, krémes kényeztetés, ráadásul nem csak mennyei, fel is ébreszt az eszpresszónak köszönhetően.
Amennyire népszerű a pumpkin spice latte, annyira egyszerű elkészíteni otthon, ráadásul sokkal finomabb is lesz, ugyanis nem aroma, hanem valódi sütőtök ízesíti. Ha van maradék főtt vagy sült sütőtök a hűtődben, azt pürésítsd le - ha szükséges, egy kevés folyadékot is adhatsz hozzá, illetve át is szűrheted. Ha nincs ilyened és nem szeretnél egy egész tököt megsütni, natúr, adalékanyag-mentes sütőtökpürét készen is vásárolhatsz.
A fűszerkeveréket is érdemes házilag összeállítani, nem kell hozzá extra fűszer, ráadásul nagy adag lesz belőle, sokáig tárolhatod és sütőtökös süteményekhez is felhasználhatod. A fűszerkeverék légmentesen zárt csatos- vagy befőttesüvegben 2 évig is eláll.
Pumpkin spice latte
Hozzávalók 2 pohárhoz
Pumpkin spice latte:
- 60 milliliter eszpresszó
- 1 evőkanál sütőtökpüré
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 250 milliliter tej
Pumpkin spice fűszerkeverék:
- 4 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál gyömbér (őrölt)
- 4 teáskanál szerecsendió
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 2 teáskanál szegfűbors
Elkészítés:
Készítsük el a fűszerkeveréket: keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Vegyünk ki belőle fél teáskanálnyit, a többit befőttesüvegben, sötét, hűvös helyen tároljuk.
Főzzünk le 2 eszpresszót (60 millilitert), majd keverjük bele a sütőtökpürét, a mézet, a vaníliakivonatot, a sót és a fűszerkeveréket. Öntsük szét a kávét két csésze között, de készíthetünk egy nagy lattét is.
A tejet forrósítsuk fel, majd habosítsuk, végül öntsük fel vele a kávét.
Tejszínhabbal megkoronázva, a fűszerkeverékkel megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images