Pénztárcabarát olasz desszert a lágy tésztájú rizsfánk: minden van hozzá a kamrában
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A rizsből a legkedveltebb desszert a tejberizs, amit egyszerűen, szinte játszva dobhatunk össze - és ha már főztünk egy tejberizst, fejlesszük tovább, készüljön belőle fánk.
Fánkot enni mindenki szeret, készíteni már nem annyira. Hogy miért? Dagasztás, kelesztés, sütés és töltés, röviden szólva egy időre a konyhában ragadunk. Ha viszont minden áron fánkot szeretnénk majszolni, ami még különleges is, van egy jó hírem, létezik egyszerű megoldás. Szerény alapanyagokból sűrű tejberizst főzünk, amit langyosra hűtünk, majd hozzákeverünk még pár alapanyagot, utána indulhat is a finomságok sütése.
A rizsfánk Olaszországban nagyon népszerű édesség. Egyszerű és finom, pillanatok alatt elkészül, sokféle módon tehetjük izgalmassá. A rizsfánk masszájába vaníliakivonatot vagy mandulalisztet is keverhetünk. Az aranybarnára sült tésztát porcukorral a legegyszerűbb megszórni, amihez akár fahéjat is keverhetünk, de készíthetünk csokiöntetet is, amit a fánkokra öntünk.
Rizsfánk
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dekagramm kerek szemű rizs
- szükség szerint tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 darab tojás
- 3 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A rizst másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntve főzzük, amikor a folyadékot magába szívta, kétszeres mennyiségű tejjel felöntjük, a cukrot belekeverjük, majd lassú láng felett készre főzzük.
A rizst langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, utána a lisztet is.
Serpenyőben olajat melegítünk, majd evőkanál segítségével a rizses masszából halmokat szaggatunk az olajba, kicsit kilapítjuk a kanál segítségével, mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
A rizsfánkokat papírtörlőre szedjük, így a nem kívánt zsiradékot leitatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images