Baconnel körbetekert, sajttal töltött fasírtgolyó: sütőben készül a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A fasírt maradékmentő ételnek is tökéletes, ha azonban igazán jót akar készíteni az ember, friss marhahússal érdemes dolgozni.
A fasírt készülhet egyszerűen, vagy ha az idő és pénztárca engedi, egészen elképesztő variációkban lehet izgalmassá tenni. A darált húsos massza golyó formájában, zsemlemorzsába forgatva, bő olajban is sülhet, de tepsiben készítve egybefasírt is lehet belőle.
Ha sütőbe szeretnéd tolni, de nem Stefánia-módon tálalnád, akkor formázz a daráltból labdát, amelynek a közepébe tegyél sajtot, kívülről pedig borítsd be baconnel. A fűszereket ne sajnáld, tedd izgalmassá, a megszokott fasírtrecept helyett próbáld ki ezt a változatot: ízes, szaftos és elképesztően finom!
Sajttal töltött, baconnel körbetekert fasírt
Hozzávalók 12 darabhoz
- 80 dekagramm darált hús
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 evőkanál méz
- 15 dekagramm sajt
- 12 szelet bacon
- BBQ-szósz (a tetejére)
Elkészítés:
A sajtot vágjuk fel kis darabokra, tegyük félre.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre.
A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval és borssal. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a dinsztelt hagymát, zsemlemorzsát, tojást, ketchupot, mustárt, Worcestershire-szószt, mézet, keverjük egybe a masszát.
A húsmasszából vegyünk ki tetszőleges mennyiséget, a tenyerünkben lapítsuk ki, tegyünk a közepébe sajtot, hajtsuk rá a húst, formázzunk belőle kis labdát. A gombócokat tekerjük körbe baconnel, utána fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A fasírtok tetejét kenjük meg BBQ-szósszal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-45 perc alatt süssük meg.
Fotó: Getty Images