Sonkás omlettel töltött croissant olvadt sajttal a tetején – Sütőben sül a laktató reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kombináld az édes és a sós ízeket ebben az izgalmas, omlettel töltött croissant-ban.
Ha nem tudod eldönteni, hogy édeset vagy sósat reggelizz, akkor ezt az omlettel töltött croissant-t neked találták ki. A tojásos ételek változatosan készíthetők el, és nem lehet őket megunni.
A tojás a diétába is beilleszthető, hiszen magas a fehérjetartalma, mi több, egy darab főtt tojás mindössze 80 kalóriát tartalmaz úgy, hogy rengeteg fontos tápanyagot is megkap vele együtt a szervezeted, többek között D-vitamint is. A tojás fogyasztása az anyagcserét is segíti beindítani.
Ahogy említettük, változatosan elkészíthető, az egyszerű rántottától az elegáns omlettig. Ha tovább dúsítod, akár ebédre is eheted. A gomba és a tojás nagyon jól illik egymáshoz, ha ezt a gombás omlettet készíted el, a fehérjebeviteled duplán is biztosított lesz. Az omlettet muffinformában sütve is kipróbálhatod, nagyon mutatós lesz, tegyél bele sok zöldséget.
Croissant-rajongóknak pedig erősen ajánlott ez a nagyon laktató reggeli, amelyben az édes és a sós ízek keverednek. Sonka helyett bacont is tehetsz bele, akkor kicsit zsírosabb lesz a végeredmény.
Sonkás omlettel töltött croissant
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab croissant
- 80 gramm sonka
- 3 darab tojás (M-es)
- 50 milliliter tejszín
- 1 evőkanál tej
- ízlés szerint kakukkfű (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 szál zöldhagyma
- tetejére sajt (reszelt)
Elkészítés:
A croissant-okat vágjuk félbe, és szedjük ki a belsejük nagy részét. Fektessük a croissant-okat egy sütőpapírral letakart tepsire. A zöldhagymát vágjuk vékony karikákra a zöldjével együtt. A sonkát kockázzuk fel.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A tojást verjük fel a tejszínnel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, tegyük bele a zöldhagymát és a sonkát. Kanalazzuk bele a croissant-okba, majd szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket.
Süssük 25 percig, amíg a sajt szépen rá nem olvad a tetejükre. Frissen, melegen kínáljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors