Sörtésztában sült cukkini: könnyű, nyári fogás húsmentesen
A legjobb bunda a sörtészta, mely sokkal ízletesebb, mintha zsemlemorzsában forgatnád meg a kedvenc zöldségeidet.
A rántott zöldségeket mindenki szereti, lehet az gomba, hagyma, karfiol, tök vagy cukkini. A finomságokat nem kötelező a klasszikus hármasba (tojás, liszt, zsemlemorzsa) forgatni. Érdemes sörtésztás masszába mártani a zöldségeket, sokkal ínycsiklandóbbak lesznek így készítve. A sörtésztás ruhát jól lehet fűszerezni, sokkal ízesebb, mint a hagyományos panír.
Ha ropogósabbra szeretnéd készíteni a sörmasszát, akkor 1 teáskanál sütőport, szódabikarbónát vagy étkezési keményítőt forgass bele. Fontos, hogy mindig hideg és jó minőségű sörrel dolgozz, érződni fog a bundán. A sörmasszába nem csak zöldséget, csirkehúst és halat is forgathatsz, és valamilyen mártogatóst is feltétlen kínálj a kész falatok mellé.
Sörtésztában sült cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab cukkini
- só ízlés szerint
- 1 darab tojás
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- fehér bors ízlés szerint
- 5 dl sör
- 1 bögre liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk tetszőleges szeletekre, hasábokra.
A szeleteket sózzuk le és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük.
A tojást válasszuk szét.
A fehérjét verjük habbá.
A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, olajat, sót, fokhagymaport, borsot, a sör felét. Az alaposan elkevert masszához a fehérjehabot is forgassuk hozzá, végül pedig a maradék sört is.
A lesózott cukkiniről itassuk le a nedvességet papírtörlővel, majd forgassuk lisztbe, utána a sörmasszába, onnan pedig a forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!