Krémes sonkás tészta roppanós zöldségekkel: egylábasos recept

Egylábasos sonkás tészta zöldségekkel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyedényes tésztaétel gyorsan és könnyen összedobható, kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog.

A tésztás fogások örök kedvencek. A választék bőséges, találni egyszerű recepteket és bonyolultakat is. Most egy igazán különleges recepté a főszerep, amely teljesen amatőr konyhatündéreknek sem okoz nehézséget. Az étel finom, kiadós, melegen és hidegen kínálva is jólesik.

Csak bátran!

A finomságba hús (sonka) és zöldségek is kerülnek. Én kaliforniai paprikát, lila hagymát és kukoricát választottam, de bátran gazdagíthatod mással is az egyedényest. Mehet bele spenót, aszalt paradicsom vagy medvehagyma. A tüzes ízek kedvelői jalapeño paprikával is megbolondíthatják.

Amire figyelj!

Ha még nem készítettél ilyen egyedényest, akkor lehet benned egy kis félsz, például a tészta miatt, megpuhul-e így. Ezzel én is így voltam, de nincs mitől tartani! Amire figyelni kell, hogy kellő folyadék kerüljön rá, ha te kevésnek ítéled, akkor adj még hozzá tejet. Előfordulhat, hogy a receptben írtnál több idő szükséges a pastának a puhuláshoz, épp ezért kóstolj és keverj! A tej mellett fele-fele arányban tejszínt is használhatsz, úgy még gazdagabb ízű lesz a fogás.

Egylábasos sonkás tészta zöldségekkel

Egylábasos sonkás tészta zöldségekkel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg sonka
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 darab kaliforniai paprika (sárga vagy piros)
  • 200 g konzerves kukorica
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 350 g tészta
  • 6.5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt (mozzarella)
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockákra.

A zöldségeket tisztítsuk meg (lila hagyma, kaliforniai paprika), majd a hagymát vágjuk finomra, a paprikát tetszőlegesen vágjuk apró kockákra vagy csíkokra.

A kukoricakonzervet csepegtessük le.

Egy magas falú edényben forrósítsunk fel egy kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített sonkát, és pirítsuk le. Ezután keverjük hozzá az előkészített zöldségeket, a hagymát, paprikát és a kukoricát. Alaposan keverjük át, és fűszerezzük sóval és borssal. Körülbelül 4-5 perc múlva a tésztát is adjuk hozzá, öntsük fel tejjel, és lefedve főzzük 4-5 percig. Közben azért keverjük át és ellenőrizzük, megpuhult-e a tészta.

Amikor megpuhult, adjuk hozzá a reszelt sajtot és a finomra aprított petrezselymet.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük