
Ropogós kukorica rozmaringgal – Villámgyors köret grillhúsok mellé

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A sült, grillezett húsok mellé sokszor csak zöldségeket kívánunk, amelyek a grillen kapnak egészen különleges ízt.
Imádom a főtt kukoricát. Annyira nyári hangulata van, hogy elég csak beleharapni, és akárhol vagyok, máris egy árnyas vízpartra képzelem magam. A kukorica nemcsak főzve, hanem sütve is isteni, grillhúsok mellé szoktuk kínálni köretként.
Sütés előtt érdemes előfőzni a kukoricát, hamarabb elkészül. Sütőben és grillen is elkészíthetjük. Az egyik kedvenc fűszerem, a rozmaring még intenzívebb ízt ad neki.
Sült kukorica rozmaringgal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csöves kukorica
- 1 evőkanál vaj
- 1 ág rozmaring (friss)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A kukoricát főzzük ki sós vízben. A tökéletes főtt kukoricához érdemes ezt a módszert követni. Ha megfőtt, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan vajjal, sózzuk, majd szórjunk rá egy kevés rozmaringot is. Takarjuk be egy másik sütőpapírral.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a kukoricákat 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images