Ropogós kukorica rozmaringgal – Villámgyors köret grillhúsok mellé

grillezett kukorica rozmaringgal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült, grillezett húsok mellé sokszor csak zöldségeket kívánunk, amelyek a grillen kapnak egészen különleges ízt.

Imádom a főtt kukoricát. Annyira nyári hangulata van, hogy elég csak beleharapni, és akárhol vagyok, máris egy árnyas vízpartra képzelem magam. A kukorica nemcsak főzve, hanem sütve is isteni, grillhúsok mellé szoktuk kínálni köretként.

Sütés előtt érdemes előfőzni a kukoricát, hamarabb elkészül. Sütőben és grillen is elkészíthetjük. Az egyik kedvenc fűszerem, a rozmaring még intenzívebb ízt ad neki. 

Sült kukorica rozmaringgal

grillezett kukorica rozmaringgal recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csöves kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 ág rozmaring (friss)
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát főzzük ki sós vízben. A tökéletes főtt kukoricához érdemes ezt a módszert követni. Ha megfőtt, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg vékonyan vajjal, sózzuk, majd szórjunk rá egy kevés rozmaringot is. Takarjuk be egy másik sütőpapírral. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a kukoricákat 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük