Ropogós bőrű, sütőben sült csirkeszárnyak - Olcsó, de isteni fogás

csirkeszárny cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szárnyat sokak méltatlanul mellőzik a csirke részei közül, pedig isteni ropogós és ízes fogás.

Sokáig nem szerettem a csirkeszárnyat, mert nem volt rajta annyi hús, amennyit szerettem volna. Pedig a csirkeszárnynak nem is a rengeteg hús a lényege, hanem a ropogós külső és az érzés, ahogy leszopogatjuk a csontról az ízes falatokat.

Ezért is kell azonnal, forrón megenni, ahogy megsül. Nem kell udvariaskodni, vegyük a kezünkbe és együnk belőle, amennyi belénk fér. A szárnyakhoz sütéskor most egy kis fehérbort is adtunk, amitől még ízesebb lett a hús. 

Sütőben sült csirkeszárnyak

csirkeszárny recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm csirkeszárny
  • 100 milliliter fehérbor (száraz)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1.5 teáskanál rozmaring (friss)
  • 100 gramm liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Egy tálba tegyünk pirospapikát és apróra vágott rozmaringot, majd tegyük bele a szárnyakat, forgassuk meg benne és hagyjuk pihenni 10 percet. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a szárnyakat, majd erős fokozaton mindkét oldalukat pirítsuk meg.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Ha megpirultak a szárnyak, vegyük ki a serpenyőből és öntsünk hozzá fehérbort. Tegyük a sütőbe. Süssük további 20 percet, amíg a szárnyak ropogósra és aranybarnára nem sülnek.

Frissen és forrón fogyasszuk.  

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük