Fehér csokival bevont sütőtökös kekszgolyó: abbahagyhatatlanul finom

skgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősz egyik legkülönlegesebb édessége sütőtökből készül. A mutatós, fehér csokival bevont golyók masszája a töktől lesz lágy, kellemes zamatát pedig a fahéj és a szegfűszeg emeli ki.

Az őszi, téli idő egyik nagy kedvence a sütőtök. A változatosan felhasználható zöldségért nincs mindenki oda, pedig tele van vitaminokkal és egyéb jóságokban is bővelkedik, ezért érdemes beiktatni az étrendbe. Próbálgasd, játssz az ízesítésével, mert biztos, lesz olyan arca, ami elnyeri a tetszésedet. Érdemes a desszertvonalon maradni, a belőle készült fánk, pogácsa és ezek a gusztusos golyók mindenkit elvarázsolnak.

Így is lehet!

Ha a fehér csokival történő bevonást túl macerásnak ítéled, akkor egyszerűen forgasd kókuszreszelékbe a finomságot. A sütőtök édes zamatát rummal is izgalmasabbá teheted, 3-4 evőkanállal simán mehet a masszába.

Sütőtökös kekszgolyó

skgct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm sütőtök
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 200 g fehér csoki
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt, egyforma méretűre darabolt sütőtököt pároljuk puhára, vagy sütőbe tolva készítsük el.

A puha tököt villával vagy krumplinyomóval törjük puhára, majd adjuk hozzá a háztartási kekszet, cukrokat, a fahéjat és a szegfűszeget.

A fehér csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel.

A lágy masszából formázzunk ízlés szerint golyókat, majd mártsuk olvasztott csokiba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük